De waardevolle Pikachu Illustrator Promo Card: De duurste Pokémon kaart ooit!

De waardevolle Pikachu Illustrator Promo Card: De duurste Pokémon kaart ooit!

Als verzamelaar van Pokémon kaarten weet je hoe zeldzaam en waardevol sommige kaarten kunnen zijn. Maar er is één kaart die boven alle andere uitsteekt, de Japanse Pikachu Illustrator Promo Card uit 1998.

Met slechts 39 geproduceerde exemplaren, is deze kaart de meest zeldzame en waardevolle Pokémon kaart die er bestaat. Maar het aantal exemplaren is nog verder verminderd doordat er slechts 10 exemplaren door de instantie PSA (Professional Sports Authenticator) beoordeeld zijn. Dit maakt deze kaart een echte schaarsheid in de wereld van Pokémon kaarten.

Wat de Pikachu Illustrator Promo Card nog meer speciaal maakt, is het feit dat deze kaart door de bekende Pokémon ontwerper Atsuko Nishida is ontworpen. Het is een unieke afbeelding van Pikachu die niet op enige andere kaart te vinden is.

Volgens het Guinness World Records, was de duurste verkochte Pikachu Illustrator Card een PSA grade 10 en werd deze verhandeld voor $5,275,000 of €4,477,146 in een privédeal in juli 2021. De gelukkige koper was Youtuber Logan Paul uit de Verenigde Staten.

Voor verzamelaars van Pokémon kaarten is de Pikachu Illustrator Promo Card een must-have item. Hoewel de kaart nooit op de markt beschikbaar is geweest voor verkoop, worden ze nog steeds veilingen of privé verkopen aangeboden. De prijzen voor deze kaarten kunnen oplopen tot honderdduizenden dollars, wat het een van de meest begeerde verzamelobjecten maakt in de wereld van Pokémon kaarten.

Er zou maar 1 Pikachu Illustrator Card met PSA grade 10 bestaan, terwijl er meerdere kaarten met PSA grade 9 of lager in omloop zijn.

Als je op zoek bent naar de meest zeldzame en waardevolle Pokémon kaart ter wereld, dan moet je de Japanse Pikachu Illustrator Promo Card op je verlanglijstje zetten. Of je nu een verzamelaar bent of gewoon geïnteresseerd in deze iconische kaart, het is een stuk geschiedenis in de wereld van Pokémon kaarten dat je niet wilt missen."

Terug naar blog