Kan je Pokémon boosterpacks wegen?

Het is belangrijk om te weten dat Pokémon niet altijd zijn eigen producten heeft gemaakt. Voordat Pokémon dit zelf deed, werd het uitbesteed aan het bedrijf Wizards of the Coasts. Producten die gemaakt zijn door Wizards of the coasts worden ook wel producten uit de WOTC area genoemd. Wizards of the coast was o.a. verantwoordelijk voor het maken van boosterboxen, blisters en boosterpacks. 

Pokémon en Wizards of the Coasts

De Wizards of the Coasts boosterpacks van o.a. de series Base set, Jungle, Fossil of Team Rocket bevatten geen witte of groene code kaarten die je tegenwoordig in je boosterpakketen tegenkomt. Dit maakte het mogelijk om oude WOTC boosterpacks te wegen met een precisie weegschaal. Je kan hier een preciesie weegschaal kopen die geschikt zijn voor het wegen van Pokemon booster packs. Voor dit voorbeeld nemen we een Base Set boosterpack. Let op, het gewicht verschilt per set. Lees hier voor de volledige lijst met gewicht per serie.

Light boosterpack

Niet glimmende kaarten ook wel non-holo kaarten genoemd hebben een gewicht tussen de 1.67 en 1.76 gram. De kaarten kunnen een afwijking hebben van 0.03 gram. Daarom nemen we het gemiddelde gewicht van 1.71 gram. Het totale gewicht van een light boosterpack ligt gemiddeld genomen tussen de 20.5 en 21 gram. Er kunnen uitzondering tussen zitten. Wanneer een boosterpack light is is de kans klein dat er een glimmende kaart (holo) in zit.

Heavy boosterpack

De glimmende kaart ook wel een holo kaart genoemd heeft een zwaarder gewicht dan de niet glimmende kaarten. Het gewicht van een holo kaart zit op ongeveer 1.91 gram. Dit is een verschil van 0.20 gram met vergeleken de normale kaart. Dit verschil bepaald of een boosterpack light of heavy is. Dit heeft veel invloed op de waarde van een boosterpack want de kans op een holo kaart in groter. 

Unweight boosterpack

Het komt voor dat boosterpack als unweight worden aangeboden, dit houd in dat ze niet gewogen zijn door de huidige eigenaar. Het lastige van unweight boosterpacks is dat je het niet kan bewijzen. Je moet de huidige verkoper erop vertrouwen dat de boosterpack niet door hem of haar is gewogen. Het is ook lastig te achterhalen wie de vorige eigenaar(en) was van de boosterpack en of die het heeft gewogen. Het advies die we geven is; wanneer een boosterpack aangeboden wordt voor unweight dan is dit hoogst waarschijnlijk gewogen en en is het een light boosterpack. 

Tempered sealed boosterpack

De meest betrouwbare optie om een boosterpack te kopen die niet gewogen zijn heten tempered sealed boosterpacks. Deze boosterpacks komen meestal rechtstreeks uit een boosterbox opening of zijn live open gemaakt. De video word bewaard en word gedeeld of geüpload naar YouTube als bewijs van de opening. Elke boosterpack gaat in een zakje dat dicht geplakt word. Over de plakrand van het zakje word een serielnummer stikker geplaatst. Deze komt overeen met het serienummer die zichtbaar is gemaakt tijdens de box opening. Vaak word er ook nog een handtekening geplaatst op een stikker. Deze stikker word ook op de zak van de boosterpack geplaatst. Kopers kunnen door de video die op YouTube word plaatsts achterhalen wie de boosterbox heeft geopend en of het serie nummer overeenkomt die op de tempered sealed boosterpack staat. Op deze manier heb de beste kans om een niet gewogen boosterpack te krijgen. 

Pokémon tempered sealed boosterpack

Kun je nieuwe boosterpacks wegen

De codekaarten die in de huidige boosterpacks zitten hebben meerdere functies. In eerste instantie zie je een stukje karton met een code erop. Deze code kun je gebruiken in de online trading card game om pakketten te openen. Hier stopt het niet, de code kaart zit in de boosterpack om het gewicht van de boosterpack te compenseren. De codekaart hebben als doel om het verschil tussen een niet glimmende kaart en glimmende kaart te compenseren in gewicht. Het is bij sommige sets nog mogelijk om door het gewicht van een boosterpack te bepalen of er een glimmende kaart of beter in zit. Het advies die we geven is om altijd een boosterbox te halen. Dit voorkomt situaties waarbij u boosterpacks ontvangt die al gewogen zijn en geen goede kaart bevat. 

* Deze informatie is een educatieve doeleinden.
* Gewichten kunnen verschillen per set.
* Er zijn uitzonderingen waarbij een bepaalde set zoals Hidden Fates alleen maar witte code kaarten bevat.