Wat is Pokémon?

Pokémon is een Japanse franchise die al meer dan 25 jaar bestaat. In 2021 markeert het zijn 25ste verjaardag! Pokémon bestaat als een anime tv-show, ruilkaartspel, videogames en speelgoed. De Pokémon zelf zijn wezens die in het wild leven of bij hun eigenaar, ook wel hun trainer genoemd. Het doel van een trainer is om ‘ze allemaal te vangen’, en we bedoelen dan alle 898+.

Ruilkaartenspel
De Pokémon Trading Card Game is een kaartspel voor verzamelaars dat voor het eerst werd uitgebracht in Japan in 1996. In september 2017 waren er 74 sets uitgebracht in Amerika en 68 in Japan. Gezamenlijk zijn er 6.959 kaarten in de Japanse sets en 9.110 kaarten in de Engelse sets. Deze aantallen nemen blijven toenemen met elke nieuwe set. Wil je weten wat je allemaal kan doen met Pokémon lees dan hier verder.

Videospellen
Er zijn momenteel 122 spellen bekend. De spellen kunnen worden gegroepeerd in acht generaties. Het bepalende punt waar een nieuwe generatie begint, is wanneer een nieuwe Pokémon-game uit de kernserie wordt uitgebracht.

Anime
De animee serie word wereldwijd uitgezonden en is nog steeds te zien op televisie. In de laatste 25 jaar zijn er meer dan 1115 Pokémon afleveringen gemaakt.