Wat kan je doen met Pokemon kaarten?

Pokémon kaarten kunnen voor verschillende doelen worden gebruikt namelijk:
  • Verzamelen als Hobby
  • Pokémon Trading Card Game spelen
  • Investeren, kopen en/of verkopen

Pokémon kaarten verzamelen

Iemand die Pokémon kaarten verzameld vind het belangrijk om zoveel mogelijk kaarten van diverse sets te sparen. Deze verzamelaars gaan voor de hoogste kwaliteit van de Pokémon kaart.
Als men een kaart ziet die hij nog niet heeft in zijn verzameling dan hebben ze meestal er veel voor over om deze kaart te bemachtigen. 

Pokémon trading card game spelen

Pokémon is een tweepersoons bordspel. In het spel win je zodra je 6 prijskaarten hebt gewonnen die in het begin van het spel apart worden gelegd of je tegenstander hebt uitgeschakeld. In deze video wordt uitgelegd hoe het exacte spel te werk gaat. Of lees meer over de regels in het officiële Pokémon PDF-speluitleg.


Investeren in Pokémon

Investeren kan op meerdere manieren. Je kunt losse kaarten, graded kaarten of sealed producten kopen. Deze producten leg je voor een periode aan de kant om ze uiteindelijk te verkopen voor een hoger bedrag dan dat je het hebt gekocht. Het is goed om te weten dan Pokémon producten maar voor een bepaalde periode worden gemaakt. Houd er wel rekening mee dat Pokémon altijd een reprint kan doen.