Wat is een reprint?

Wanneer Pokémon een reprint aangekondigd wordt een set die de afgelopen 2 of 3 jaar is uitgebracht opnieuw geprint. Diverse producten zoals boosterboxes, elite trainer boxes of tins worden opnieuw geproduceerd. De meest voorkomende reden waarom Pokémon reprints doet is omdat dat er te weinig producten beschikbaar waren tijdens de release van de Pokémon set. Pokémon heeft aangekondigd dat het tekort van producten is ontstaan door logistieke problemen. Covid-19 heeft hier een grote rol in gespeeld.

Is een reprints slecht?

Je kunt het vanuit verschillende perspectieven bekijken. Investeerders en verzamelaars die de producten al een tijd bewaren zullen niet altijd blij zijn dat het opnieuw beschikbaar word gemaakt. De prijs van het product zal naar beneden gaan maar dit bied tegelijk ook mogelijkheden. Heb je deze set gemist of was je nog begonnen met het verzamelen van Pokémon dan is dit het moment om het product aan te schaffen. Vaak zijn de prijzen van reprints hoger dan de oorspronkelijk winkelprijs omdat de vraag groter is dan het aanbod.

Mag Pokémon zomaar een set opnieuw printen

Omdat Pokémon zelf de rechten over de producten heeft kunnen ze zelf bepalen wanneer en welke set ze opnieuw willen uitbrengen. Het kan dus zijn dat ze een oude set van 10 jaar geleden opnieuw gaan maken. Uit ervaring weten we dat Pokémon dit niet doet want dat zou veel invloed hebben op de verzamelaars of investeerders. Wanneer producten niet zeldzaam lijken zien mensen ook geen reden om het te bewaren. Hierdoor krijg je minder animo wat uiteindelijk lijd tot minder klanten.