Pokémon begrippenlijst

In de Pokémon community word vaak gebruik gemaakt van afkortingen. Voor nieuwe Pokémon liefhebbers hebben wij een begrippenlijst gemaakt.

Pokémon TCG:
TCG is de afkorting voor Trading Card Game.

Grading partijen 

PSA:
Professional sports authenticator is het grootste en meest vertrouwde derde partij authenticatie- en beoordelingsbedrijf voor handelskaarten ter wereld.

Beckett (BGS):
Grading partij uit amerika die bekend staat om de zeldzame BGS 10 black labels.

Certified Guaranty Company (CGC):
Grading partij uit Amerika en de eerste onafhankelijke en onpartijdige derde partij voor het beoordelen van stripboeken.

Pokémon Producten

Boosterbox:
Een boosterbox is het voordeelstige product om veel Pokémon kaarten te krijgen. Per boosterbox zitten er 36 boosterpacks in.

Boosterpack:
Een boosterpack bevat 9, 10 of 11 Pokémon kaarten afhankelijk van de set. Naast de Pokémon kaarten ontvang je ook een code kaart die je kan gebruiken in het online tcg spel.

Bulk: 
Het begrijp wordt gebruikt voor de normale kaarten die per grote aantallen worden aangeboden. Deze kaarten zijn vaak energie, trainers, common en uncommon kaarten. Vaak worden bulk stapels aangeboden per 1000 kaarten.

 

Pokémon kaart eigenschappen:

Holo:
Holo is het glimmende deel van de Pokémon kaart.

Reverse holo:
Reverse holo is het tegenovergestelde van een Holo kaart. De afbeelding van de Pokémon is normaal en de rest van de kaart is glimmend.

Rainbow:
De naam geeft het al een beetje weg. Het is een kaart die volledig bedekt is met illustratie en glimmende regenboog kleuren.

Full art:

Alt art:

BF (boosterfresh):
Een Pokémon kaart die word aangeboden als boosterfresh komt rechtstreeks uit een boosterpack. Let op, boosterfresh betekend niet meteen dat de kaart mint of gem mint is.

MC:
Pokémon kaarten die als miscut (MC) worden aangeboden zijn door de fabriek verkeerd gesneden.

OC:
Off center


Pokémon veiling begrippen:

Anti-snipe:

Reserve:

Snipe:

Pokémon Advertentie begrippen:

Claim sale:

PB:
Prive bericht

VP:
Vraagprijs

RP:
Richtprijs

CO:
Counter offer

Obo:
Or best offer
 

Overige Pokémon begrippen:

Zard: