Pokémon oplichting voorkomen

Producten waar veel geld in om gaat trekt ook oplichters aan. We adviseren mensen om producten bij erkende winkels te halen om oplichting te voorkomen. Het kan voorkomen dat jouw winkel het product niet verkoopt maar een persoon wel. Hoe kan je ervoor zorgen dat je niet opgelicht word?

Controleer de gegevens

De eerste tip is om te kijken of de bankrekening geregistreerd staat bij de politie als oplichter. Je kunt op website van de politie de gegevens invullen en kijken of er meldingen zijn gedaan. Je kunt de volgende gegevens controleren:

  • Rekening nummer (bijv. NL12BANK0123456789)
  • E-mail adres (bijv. info@gmail.com)
  • Telefoonnummer (bijv. 0612457890)
  • De url van een website (bijv. www.dezewinkel.nl)

Komen er natieve meldingen naar boven wees dan voorzichtig met wie u zaken doet. 

Achteraf betalen

Heb je een site gevonden waar je Pokémon producten ziet die je wilt kopen. Kijk of de partij ook achteraf betalen aanbied zoals Klarna of Afterpay. Met deze betaalopties ben je er zeker van dat je past betaald wanneer jij je product hebt ontvangen. Heb je geen product ontvangen dan hoef je ook niks te betalen. XYtoys bied Klarna aan als één van de betaal methode om achteraf te betalen.

 

Kopen via Facebook

Via Facebook worden dagelijks veel Pokémon producten verkocht. Ook hier moet je uitkijken voor oplichters. Het is zeer makkelijk om een nep profiel te maken en Pokémon producten aan te bieden voor aan te lage prijs. Klinkt het te mooi om waar te zijn dan is dat vaak ook zo. Je kan in de Facebook groepen een bericht maken voor een referntie check van het persoon waar je wat wilt aanschaffen.